IHMISLÄHEISTÄ PALVELUA

 

vuodesta 1991 lähtien.

Poistomyynti

 

Tyhjennämme varastojamme.

Nyt viimeiset pronssituotteen jopa -40% alennuksella.

Hautakiven valinta

Hautakiven valmistuksessa käytämme kotimaisia kivilaatuja kuten Aurora, Kurun harmaa, Ylämaan Spektroliitti, Korpilahden musta ja Taivassalon punainen. Kotimaiset kivilaadut kestävät Suomen vaihtelevat sääolosuhteet vuodesta toiseen. Nämä hautakivilaadut ovat kaikki saman hintaisia.

Suosituimpia kivilaatuja hautakivissä tällä hetkellä ovat Aurora ja Ylämaan Spektroliitti jossa välkehtivät kauniisti siniset kuviot auringon osuessa niihin.

Hautakivimalleja perinteisen suorakaidekiven vaihtoehdoksi löytyy useita erilaisia kuten lohkoreunainen, kaaripäällinen, serpentiini tai puoliserpentiini hautakivi. Muistokivi voi olla myös tolppamallinen joko raakapinnalla tai hiottuna kiiltäväksi.

Erilaisilla tekstityyleillä ja kaiverrettavilla kuviolla saa hautakiveen yksilöllistä ilmettä. Teksti ja kuviot voidaan kullata tai maalata esimerkiksi hopealla tai mustalla.

Hautakiveen voidaan myös kiinnittää pronssisia kirjaimia, ristejä ja muita koristeita kuten esimerkiksi lintuja, enkeleitä ja kukkia. Pronssituotteet tuovat hautakiveen arvokkuutta ja näyttävyyttä.

Usein myös muistokiveen laitetaan kynttiläholvikehys jossa kynttilä palaa tasaisesti ja kauniisti. Holvikehyksiä on useita eri malleja.

Hautakiven suunnittelun pohja on seurakunnan ohjeet kiven koosta ym. kyseisellä hautausmaalla. Sen jälkeen yhteistyössä omaisten kanssa suunnittelemme hautakiven joka mahdollisimman hyvin vastaa heidän ajatuksiaan ja toiveita.

Hautakiven lisänimikaiverrukset, oikaisut, entisöinnit ja hoito

Lisänimien kaiverrus

Lisänimikaiverrus tehdään yleensä hautapaikalla jo olemassa olevaan hautakiveen. Haemme kiven ja teemme kaiverruksen sisätiloissa, näin varmistamme hyvän lopputuloksen. Uusi kaiverrus tehdään samalla tekstityylillä ja koolla kuin aikaisemmatkin nimet, ellei asiakkaan kanssa muuta sovita. Kaiverruksen yhteydessä voidaan myös tarvittaessa sopia hautakiven entisöinnistä ja pohjakiven oikaisusta. Talviaikaan hautakiven voi hakea hautausmaalta mutta kiven vienti tapahtuu yleensä vasta keväällä kun hautapaikka on kunnostettu.

Lisänimen voi myös lisätä hautakiveen pronssi- tai messinkilaatalla, jos kaiverretulle nimelle ei ole hautakivessä tilaa tai halutaan varata tilaa useammille nimille. Laattamallit löytyvät Pronssituoteet kohdasta.

 

Hautakiven oikaisu

Valmistamillamme hautakivillä on kolmen vuoden oikaisutakuu. Ottakaa meihin yhteys, jos huomaatte hautakiven kallistuneen, niin käymme oikaisemassa sen. Teemme myös muiden hautakivien oikaisuja.

 

Hautakiven entisöinti

Hautakivi on lähes ikuinen. Kiven pinta voi kuitenkin likaantua ajan kuluessa ulkoisista tekijöistä johtuen kuten esim. ilmansaasteet, siitepöly, nurmi- ja hiekkaroiskeet. Kaiverrusten käsittelyt saattavat myöskin kulua.

Ensisöinti voidaan tehdä esim. lisänimen kaiverruksen yhteydessä tai erillisenä työnä. Asiakkaan kanssa sovitaan mitä hautakivelle tehdään. Hautakivi voidaan puhdistaa kokonaan, tekstin ja kuvioiden kultaukset ja maalaukset voidaan uusia jne. Tässä yhteydessä voidaan myös vaihtaa esim. aikaisemmin kullattu teksti hopeoiduksi ja hautakiveen voidaan lisätä kaiverrettu kuvio tai pronssituote (esim. lintu).

 

Hautakiven hoito

Säännöllinen hautakiven pesu, ainakin pari kertaa vuodessa, pitää kiven kauniina. Hautakiven voi pestä itse tai pesun voi tilata meiltä. Tarkemmat hoito- ja pesuohjeet löytyvät Hoito-ohjeet kohdasta.

 

Hautakiven hoito-ohjeet
  • Suosittelemme hautakiven säännöllistä pesua ainakin pari kertaa vuodessa, tällä estetään lian pinttyminen hautakiven pintaan.
  • Kiven likaantumiseen vaikuttavat kiven pintakäsittelyt ja kiven paikka hautausmaalla (esim. puiden alla kivi likaantuu enemmän).
  • Kiillotettu kivenpinta on helpoin pitää puhtaana, seuraavaksi mattahiottu pinta ja eniten lika tarttuu lohkottuun tai hiekkapuhallettuun pintaan.
  • Hautakiven voi pestä harjalla ja neutraalilla ja miedolla pesuaineella (esim. mäntysuopa), pesun jälkeen aina huolellinen huuhtelu.
  • Kullattua tekstiä tai kuvioita voi puhdistaa hyvin varovasti vedellä ja pehmällä siveltimellä tai kankaalla, kullattua pintaa ei saa hangata.
  • Maalattua tekstiä ja pronssituotteita voi puhdistaa pehmeällä harjalla harjaamalla.
  • Pronssituotteet patinoituvat ajankuluessa, patinaa ei saa pois pesemällä.
  • Suosittelemme että kynttilöitä ei sijoiteta kovin lähelle hautakiveä tai kiven päälle koska mahdollisia steariinitahroja on vaikea puhdistaa kivestä.
  • Lyhtykehyksessä suositellaan poltettavaksi vain öljykynttilöitä, muiden kynttilöiden polttaminen voi muodostaa nokea ja värjätä lasi- ja pronssipintoja.
Pronssituotteet

Muistovärssyt
Siellä kukkia täynnä on maa sydän uupunut levätä saa. Kevyt kulkea on, ei ahdista siellä ei tuskia tunneta taivaan tiellä.
Päivänä kauniin kesäisen hiljeni sydän kultainen. Lähtösi vaikea kestää on surumme suuri ja sanaton. Lohtuna muistot rakkaat.
Sammui loiste silmien valon, taukosi sykintä sydämen jalon. Herposi käsi auttava, antava rakkaus kaikkien kuormien kantava.
Ei päivää tiedä ei hetkeä kukaan, milloin on mentävä noutajan mukaan. Tuli sulle nyt vuoro lähteä pois, juuri kun kesä kaunein ollut ois.
Soitteli tuuli jo kauan meille surun viestiä hiljalleen, katseli aikaa elämän Herra, kutsui pois sairaan ja väsyneen.
Poissa on tuska, ohi on arki ja työ. Purjehdus on päättynyt, vain lempeät mainingit rantaan lyö. Isän kotiin matkaaja palaa.
Surun portit on avoinna aina, ovet onnen vain kiitävän hetken.
Surun kyynelten lävitse loistavat onnellisten muistojen kultaiset säteet.
Kauniit muistot eivät koskaan kuole, eivätkä milloinkaan jätä yksin.
Vaikene sydän, kuuntele hiljaa on kuolema niittänyt kalleinta viljaa.
Väsynyt sielu rauhan sai valkeni ikuinen sunnuntai.
Jäi jälkeesi kaipuu – jäi sanaton suru.
Uupunut matkaaja rannalla himmeän maan astui aurinkolaivaan suureen valkeaan.
On kotipiha tyhjä ja hiljainen ei kuulu askelees polulla sen.
Päätyi pitkä kaari elon, väsynyt on saanut levon. Nuku unta rauhaisaa.
Kun kaikki elon siteet katkeaa, muistojen kauniit kiteet ainiaaksi jää.
Olit niin kuin tähdenlento, lapsukainen, pieni hento. Valon loit sä kotihimme ikikaipuun sydämiimme
Eivät katoa he, jotka sydämissämme elävät. Halki varjojen, unien, vuosien he hiljaa säilyvät meissä.

PERTTI HOKKANEN

 

Vehokyläntie 218

34270 Velaatta

 

Toivomme, että sovitte tapaamisajan etukäteen, sillä osa työstämme tapahtuu hautausmailla. Näin vältytte turhalta käynniltä.

Huom. Navigaattorin käyttäjä! Useimmat navigaattorit neuvovat Tampereen suunnalta tultaessa kääntymään liian aikaisin pienille teille. Aitolahden jälkeen käänny oikealle vasta kun tulee tienhaara jossa lukee KAANAA ja ILMAILU- ja MOOTTORIKESKUS. Jyväskylätien risteyksestä / rampista tähän Kaanaan risteykseen on matkaa noin 34 km.